Big Brother Slovensko a Česko 2023

Na televízne obrazovky sa po osemnástich rokoch vráti reality šou Big Brother. Diváci ju budú môcť sledovať na komerčných televíziách Markíza a Nova, ako aj v internetovej službe Voyo.

Podstata šou Big Brother sa dnes premieta do nespočetného množstva ďalších formátov po celom svete, pričom samotný formát Big Brother aktuálne prežíva hneď v niekoľkých teritóriách svoje znovuzrodenie. Na český a slovenský trh tak prinášame novú generáciu tohto programu, ktorý nikdy nebol viac relevantný, než v súčasnosti, keď sociálne siete zásadne zmenili spôsob vnímania súkromia. Naša verzia Big Brother prinesie nové prvky šou a veríme, že bude diváčky a divákov baviť,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Reality šou Big Brother sa prvýkrát dostala na obrazovky v roku 1999 v Holandsku a následne ju adaptovali televízie po celom svete. Názov je inšpirovaný Veľkým bratom z románu Georgea Orwella s názvom 1984. Princípom hry je, že súťažiaci spoločne žijú v dome, ktorý je izolovaný od okolitého sveta. Spolubývajúci sú počas svojho pobytu v dome nepretržite sledovaní televíznymi kamerami aj osobnými zvukovými mikrofónmi.

V priebehu súťaže sú vyraďovaní (obvykle každý týždeň), kým nezostane len jeden víťaz, ktorý si odnesie finančnú odmenu. „Veľký brat“ testuje dôležité vlastnosti obyvateľov domu – ich bystrosť, odhodlanie, rozvahu, či pevnú vôľu, jednoducho všetko to, čo majú v hlave aj vo svojom vnútri. Aj v tom je jeho jedinečnosť v porovnaní s inými reality šou.

V týchto dňoch štartuje casting na obyvateľov domu, z ktorých si víťaz nakoniec odnesie rozprávkových 100 000 eur.