Júl na Canal+ Action

V júli uvedie CANAL+ Action premiéru druhého radu úspešného mysteriózneho seriálu Antarktída II (2022) a novú programovú ponuku akčných filmov.

6. júla 2023

Antarktída II (The Head II, 2022) – česká a slovenská premiéra

Príbeh renomovaného vedca Dr. Arthura Wilda (John Lynch) pokračuje v druhom rade mysteriózneho seriálu, tentoraz na nákladnej lodi v Point Nemo, najvzdialenejšom bode od pevniny uprostred Tichého oceánu. Doktor Wild je vyzbrojený novou posádkou, aby dokončil svoj biologický výskum, financovaný tajomnými investormi. S priateľmi však zistí, že ich výskum je v ohrození, keď záhadný sériový vrah na love začne jedného vedca po druhom zabíjať. Opakuje sa udalosť kvôli novo začatému výskumu, alebo je to vedľajší produkt niečej neúplnej vendety? Antarktída II nadväzuje na prvý rad napínavým rozprávaním a izolovanou atmosférou, tentoraz na výskumnej lodi, z ktorej niet úniku. V hlavných úlohách psychologického trileru opäť excelujú John Lynch a Katharine O’Donnelly.

Seriál je možné vidieť aj v aplikácii CANAL+.

NOVINKY PROGRAMU CANAL+ Action

2. júla

Na konci sveta (2013)

12 pív – 12 krčiem – 1 noc. Pätica kamarátov sa v mestečku Newton Haven pustí do odvážneho pivného maratónu s cieľom dobehnúť do krčmy Na konci sveta, kde sa zdá byť všetko náročnejšie, ako čakali. Hlavné postavy v podaní britských hercov Simona Pegga, Nicka Frosta, Martina Freemana, Paddyho Considina a Eddieho Marsana si splnia sen z mladosti a možno pritom zachránia aj celé ľudstvo. Na konci sveta režiséra Edgara Wrighta dopĺňa tzv. cornetto trilógiu, tvorenú filmami Súmrak mŕtvych (2004) a Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007). Pohráva sa zveličene so žánrovými prvkami, tentoraz v sci-fi komédii o anglických putikách s typickým anglickým humorom a netypickým cieľom pivného maratónu.

3. júla

Nevedomie (2013)

Sci-fi triler sa odohráva na neobývanej planéte Zem v blízkej budúcnosti. Po útoku z vesmíru a použití jadrových zbraní bolo ľudstvo zachránené a dočasne presunuté na Saturnov mesiac Titan. Na Zemi fungujú iba technici, ktorí sa starajú o obrovské zariadenia na energetické účely a opravujú ochranné drony. K posledným ľuďom na Zemi patria aj Jack (Tom Cruise) a Victoria (Andrea Riseborough), ktorí sa majú po dokončení svojej misie dopraviť na Titan. Jack však zo Zeme nechce odísť. Vracia sa mu sen, v ktorom pred vojnou stretne krásnu Julie (Olga Kurylenko). Jack postupne odhaľuje pravdu o svojej minulosti a skutočnom cieli svojej misie na Zemi. Stretáva nielen skutočnú Julie, ale stretáva sa s vodcom odboja (Morgan Freeman), ktorý chce zachrániť ľudskú existenciu a jej slobodu.

Nevedomie režiséra Josepha Kosinského (Top Gun: Maverik) je vizuálne atraktívne akčné sci-fi s pútavým romantickým príbehom, ktoré má byť tiež poctou sci-fi filmom zo 70. rokov.

4. júla

Diablova svätyňa I (2019) – česká a slovenská premiéra

Siri a Helena, sesterské dvojčatá (dvojrola v podaní švédskej herečky Josefin Asplund), boli ako deti kvôli svojim nezlučiteľným rozdielom oddelené. Keď Helena o niekoľko rokov neskôr dostane pozvánku od Siri, aby ju navštívila v krásnom sanatóriu Himmelstal v Alpách, jej pobyt sa rýchlo premení na nočnú moru, keď si uvedomí, že Siri zmizla a sanatórium je v skutočnosti výskumná klinika vykonávajúca experimenty na psychopatoch. Keďže personál verí, že Siri je manipulatívna a násilná, musí Helena zmeniť svoje správanie, aby prežila. Seriál vznikol na motívy rovnomennej knihy švédskej spisovateľky Márie Hermanson.

7. júla

Pot a krv (2013)

Akčná komédia je inšpirovaná skutočnými udalosťami a sleduje príbeh troch kulturistov, ktorí sa zapletú do extrémneho zločinu v snahe získať bohatstvo. Daniel Lugo (Mark Wahlberg), Paul Dayle (Dwayne Johnson) a Adrian Doorbal (Anthony Mackie) žijú v Miami frustrovaným životom. Svoju životnú šancu vidia v unikátnom pláne. Rozhodnú sa uniesť a vydierať bohatého obchodníka. Avšak ich neschopnosť dokonale zrealizovať plán spôsobí, že ich pokusy sa skončia neúspešne a vedú k násiliu a vražde. Ich správanie pritiahne pozornosť detektíva Eda Duboisa (Ed Harris), ktorý sa snaží odhaliť ich zločiny a dostať ich za mreže. Komédia Pot a krv je plná čierneho humoru, akčných scén a bizarných situácií. Režisér Michal Bay prináša svoj charakteristický štýl plný dynamického strihu a vizuálnych efektov.

24. júla

Zdrojový kód (2011)

Sci-fi akčný triler z roku 2011 režiséra Duncana Jonesa sleduje príbeh kapitána Coltera Stevensa (Jake Gyllenhaal), ktorý sa nachádza v osobitnom vojenskom programe zvanom Zdrojový kód. Colter sa prebúdza v tele neznámeho muža a zisťuje, že je súčasťou experimentu, ktorý umožňuje vstupovať do osudových ôsmich minút z minulosti inej osoby. Jeho úlohou je nájsť a zastaviť teroristu, ktorý plánuje bombový útok na vlak. Počas svojich ciest do minulosti sa Colter ponára do emocionálneho sveta ľudí vo vlaku a postupne sa dozvedá viac o programe Zdrojový kód a o svojom vlastnom osude. Musí sa vyrovnať s etickými otázkami a hľadať spôsoby, ako zmeniť budúcnosť a zachrániť nevinné životy aj svoju identitu.

28. júla

Orol Deviatej légie (2011)

Historický dobrodružný film sa odohráva v 2. storočí v Británii na území dnešného Škótska a sleduje príbeh mladého rímskeho vojaka Marcusa Flavia (Channing Tatum). Marcus je synom slávneho rímskeho veliteľa Deviatej légie, ktorá zmizla aj so svojím symbolom, zlatým Orlom. Marcus sa rozhodne zachrániť rodinnú česť. Spolu so svojím otrokom Escaom (Jamie Bell) sa vydáva na nebezpečnú misiu s cieľom nájsť Orla, stratený symbol Deviatej légie. Na svojej ceste sa stretáva s nepriateľskými kmeňmi, bojuje s divokou prírodou a čelí rôznym výzvam. Marcus počas svojho putovania zisťuje, že Škóti sú veľmi zasiahnutí rímskou nadvládou, a nečakane sa dozvedá o tajomstve, ktoré mu zmení pohľad na celú situáciu. Kevin Macdonald nakrútil napínavý film plný akčných scén a verne zobrazuje prostredie starovekého sveta s dôrazom na detaily vzťahov medzi Rimanmi a pôvodnými obyvateľmi.